ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο Στέφανος Οικονόμου στην εκπομπή της ΕΡΤ "Από τις έξι"
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΦΑΝΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΦΑΝΗ

ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ!

Όπως έχει δεχθεί και η νομολογία των δικαστηρίων << είναι χαρακτηριστικό ότι και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε Δελτίο Τύπου του Διεθνούς Γραφείου για την Καρκινική έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατέταξε την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας στην κατηγορία 2Β των πιθανών καρκινογόνων παραγόντων για τον άνθρωπο, ένεκα ενδείξεων για συσχέτιση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με μορφές κακοήθους καρκίνου, η οποία αναπτύσσεται και ραγδαία και πλήττει συνήθως τον εγκέφαλο, τα οστά του οποίου είναι πιο ευπαθή στις μικρές ηλικίες>>.

Πράγματι διερωτάται κανείς, ότι αν ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας ως πιθανή αιτία καρκινογέννεσης, πως είναι δυνατόν τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας συνεχώς να επεκτείνονται;

Πως είναι δυνατόν να προχωρήσει το δίκτυο 5G που απαιτεί χιλιάδες νέες κεραίες όταν υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα;

Οι δικηγόροι του γραφείου μας με την εξειδίκευσή τους σε θέματα κεραιών κινητής τηλεφωνίας και με την ευαισθησία τους σε θέματα υγείας θα αναπτύξουν αυτά τα θέματα ενώπιον των αρμόδιων αρχών και των αρμόδιων δικαστηρίων.

Όπως συνεχίζει η ίδια απόφαση του δικαστηρίου, είναι χαρακτηριστικό ότι η απορρόφηση της ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας είναι πολύ μεγαλύτερη στα παιδιά κάτω των 15 ετών, ενώ οι ενήλικες απορροφούν λιγότερη από αυτά ακτινοβολία. Σημειωτέον, ότι τα υφιστάμενα στη χώρα μας όρια ασφαλείας για την εκπομπή των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ακόμη και αν είναι μειωμένα κατά 30-40% των διεθνών ορίων δεν συνεκτιμούν την υπερισχύουσα του ελληνικού δικαίου Ευρωπαϊκή Αρχή Προφύλαξης. Σύμφωνα με την αρχή αυτή όπου ανακύπτουν κίνδυνοι σοβαρής ή μη αναστρέψιμης βλάβης, η μη διαθεσιμότητα πλήρους επιστημονικής αβεβαιότητας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν λόγος για την αναβολή της λήψης αποδοτικών μέτρων για την πρόληψη της υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Με την ουσία αυτής της αρχής συμβαδίζει και υπερβαίνει την υφιστάμενη νομοθεσία για τα όρια η συνταγματική αρχή περί προφύλαξης της προσωπικότητας από τοξικούς για τη δημόσια υγεία περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες της ασύρματης κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνίας.

Οι δικηγόροι του γραφείου μας είναι έτοιμοι να θέσουν το ζήτημα της πιθανώς καρκινογόνου δράσης των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας καθώς και το ζήτημα της εγκατάστασης του νέου δικτύου 5G ενώπιον των Δικαστηρίων.

Οι δικηγόροι μας με την εμπειρία τους σε θέματα κεραιών κινητής τηλεφωνίας είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την υγεία ιδίως σε εποχές που αυτή βάλλεται από τόσους παράγοντες ώστε πράγματι πιστεύουμε ότι δεν χρειάζονται νέοι επιβαρυντικοί παράγοντες όπως η εγκατάσταση και άλλων κεραιών κινητής τηλεφωνίας που αυξάνουν την ακτινοβολία που ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει ως πιθανώς καρκινογόνα.

Αναρωτιόμαστε. Δεν αρκεί το ότι είναι πιθανώς καρκινογόνα η ακτινοβολία για να σταματήσει η εγκατάσταση νέων κεραιών κινητής τηλεφωνίας;